logo
More...

EMIN

Tæerne gør ondt i dag. Neglene blev engang fjernet med en tang. Det var under tortur i Tyrkiet for mange, mange år siden. Kødet blev flået op og neglene er vokset mærkeligt op. Jeg har mange problemer efter tortur.

Ryggen er en ting, tæerne en anden og hovedet noget helt andet igen.

Jeg har altid ondt i ryggen. Som om der er flammer. Det er også derfor jeg startede med heroin og metadon. Jeg vidste ikke, at jeg ville blive afhængig. I mange år var der ingen, der ville hjælpe mig. Jeg har talt med mange, mange læger og sygeplejersker, men ingen har ville hjælpe mig. De var ligeglade med mig. Engang slog jeg også en læge, fordi han snød mig for min medicin. Og så måtte jeg aldrig komme nogen steder mere. De sagde, jeg er en løgner, men det var dem der løj. En dag hørte jeg om Sundhedsrummet, og så gik jeg herhen. Sundhedsrummet sagde ikke, at jeg løj. De lyttede til mig, og så ringede de til alle, og sagde at de skulle hjælpe mig. Siden den dag har der været styr på min medicin. Både metadon, og mod ryggen, epilepsi og nogle andre ting. Hver gang der var problemer med min læge eller rådgivningscenter eller andre sørgede sygeplejerskerne i Sundhedsrummet for at hjælpe mig. Jeg blev meget glad. Alle de andre steder sagde de, at jeg behandlede sygeplejerskerne dårligt. Det var også lidt rigtigt. Jeg blev nogen gange sur. Fordi de aldrig ville lytte til mig. Og de ville straffe mig. Men her i Sundhedsrummet er de på min side og støtter mig. Nu bliver jeg aldrig hidsig og slår nogen mere.

Efter Sundhedsrummet har hjulpet mig har jeg det meget bedre. Jeg stod på kanten til døden og ville ikke leve i verden mere. Nu er jeg som genfødt. Jeg har fået pension og medicin og lever stille og roligt. Der er mange, der siger, at jeg skal til psykolog, men det vil jeg ikke. De vil bare sige, at jeg er sindssyg, og hvad betyder det? Intet menneske kender et andet menneskes tanker.

Det er stadig svært at gå, så de fleste dage bliver jeg i lejligheden. Jeg læser hver eneste dag omkring 200 sider. Jeg taler 8 sprog, men læser helst på tyrkisk. Jeg har mere end 4000 bøger i lejligheden. Hver måned går jeg på biblioteket og bestiller bøger fra Tyrkiet. Jeg læser om verdenshistorien og politik. Hver dag laver jeg også gymnastik for at holde ryggen i gang. Det er et fint liv. Nogen gange kan jeg godt blive bange for, at der er nogen der er ude på at slå mig ihjel. Det tror jeg måske der er. Jeg har levet et langt liv med forretninger, politik og mange kærester. Det er en lang historie, men jeg har mange fjender. Men jeg frygter ikke døden, så derfor er det okay. Kun gud ved, hvor længe et menneske lever. Jeg har måske ikke så lang tid igen. Det har jeg set i min egne øjne.