logo
More...

HVAD GØR VI?

Den Runde Firkant er betegnelsen for den del af Mændenes Hjem, der er lokaliseret på Halmtorvet.
Læs mere om Mændenes Hjem her.

I Den Runde Firkant på Halmtorvet er der forskellige tilbud målrettet stofbrugere og hjemløse som færdes i den åbne stofscene på Vesterbro.
Vi tilbyder social og sundhedfaglig hjælp, trygt stofindtag samt et nærende måltid mad og en pause fra livet på gaden.
Den Runde Firkant  består af to bygninger. I den ene findes et stofindtagelsesrum og et sundhedsrum, hvor man kan få sundhedsfaglig hjælp og behandling. I den anden bygning ligger en cafe, der dagligt servere gratis mad lavet fra bunden af gode råvarer. Imellem de to bygninger ligger en dejlig brostensbelagt plads, hvor gæsterne kan nyde solen, ryge eller spille bordtennis.

I Stofindtagelsesrummet kan alle voksne personer komme og indtage stof på en tryg og sikker måde. I Stofindtagelsesrummet på Halmtorvet, kan man kun injicere stoffer. Vil man hellere ryge sit stof henviser vi til stofindtagelsesrummet Skyen på Istedgade, hvor der også findes et rygerum.
Du kan være anonym i stofindtagelsesrummet. Personalet er en blanding af sundhedsfagligt og pædagogisk personale. Personalet kan vejlede i korrekt fixeteknik, rådgive om de forskellige rusmidler og risici, yde førstehjælp samt brobygge og skabe forbindelse til øvrige sundheds- eller behandlingstilbud.

I Den Runde Firkants Sundhedsrum kan du som hjemløs og stofbruger møde sundhedsfagligt personale, der kan hjælpe dig med din diabetes, blodtrykket, dine bylder, astmaen, de psykiske problemer eller et hvilket som helst andet helbredsproblem du måtte have. Er det ikke noget, vi kan løse i Sundhedsrummet, hjælper vi dig videre i systemet til dem der kan, og hvis det er nødvendigt holder vi dig i hånden hele vejen.
Hos os kan du komme direkte ind fra gaden og tale med en sygeplejerske uden at have bestilt tid og du behøver ikke oplyse dit cpr nummer.
Læs mere om Sundhedsrummet her. (link)

I Cafeen i Den Runde Firkant kan gæsterne få sig et lækkert og nærende måltid mad, lytte til lidt god musik, læse i en avis eller bog og indimellem deltage i aktiviteter som fisketur, foredrag eller maling af borde og stole. Cafeen fungerer på den måde som en ganske almindelig cafe – bortset fra at maden er gratis.
Ligesom i Sundhedsrummet uddeler cafeen også rene kanyler, nåle, sterilt vand, kogekar, rygefolie, bikarbonat og piber til crackrygerne og andre skadesreducerende hjælpemidler til stofbrugere.