logo
More...

DEN RUNDE FIRKANT

Den Runde Firkant er et tilbud målrettet stofbrugere og hjemløse som færdes i den åbne stofscene på Vesterbro. Tilbuddet er et selvstændigt projekt under organisationen Mændenes Hjem.

Sundhedsrummet og Cafeen, som ligger i hver sin bygning. Imellem de to bygninger ligger en dejlig brostensbelagt plads med bænke, borde og et læskur, hvor gæsterne kan ryge, nyde solen eller spille bordtennis. Bygningen huser også et stofindtagelsesrum til injektion, og København Kommunes Fixelance holder fast ved indgangen til pladsen.

Nærende mad og god trivsel er et grundvilkår for et sundt liv og et godt helbred. Derfor er det i vores optik oplagt at have en cafe med lækker og sund mad, aviser, bøger og musik i samme projekt som et Sundhedsrum med en social- og sundhedsfaglig indsats.

De ansatte i projektet er fem sygeplejersker, en socialrådgiver, en fodterapeut og en daglig leder i Sundhedsrummet og 15 timeansatte, ti frivillige og en daglig leder i Cafeen. Desuden er der ansat en dokumentations- og kommunikationsmedarbejder og en social gårdmand.

Den Runde Firkant arbejde skadesreducerende i både Cafe-delen og i Sundhedsrummet. Det betyder blandt andet, at der til enhver tid tages udgangspunkt i menneskets egne ønsker. Alle er eksperter i deres eget liv – også stofbrugere og hjemløse.
Vi arbejder på at styrke menneskets helbred, livskvalitet og indflydelse på eget liv. Stoffrihed er ikke målet medmindre mennesket selv ønsker det.
Vi samarbejder tæt med andre sociale aktører på Vesterbro, kommunen, det etablerede sundhedssystem, hjemløseenheden, opsøgende psykiatriske team, gadeplansmedarbejdere, gadejuristen, frivillige læger og mange flere.  

Se kontaktinformation på alle ansatte her (link)

Læs interview med en medarbejde i cafeen her (link)

Læs interview med en medarbejder fra Sundhedsrummet her (link)